Dierenverzekering

Een huisdier verzekeren, is dat verplicht? Nee het is niet verplicht om je huisdier te verzekeren, maar wij raden het je wel aan. Een fijne mand om in te slapen, speeltjes en gezond voer is erg belangrijk voor je huisdier, maar je wilt ook medische hulp kunnen ontvangen wanneer je huisdier ziek wordt of als je huisdier een ongeluk krijgt.

En als je je huisdier verzekert, zul je bij de kassa niet voor nare verrassingen te komen staan en je kunt je geliefde huisdier altijd de zorg geven die het nodig heeft en het verdient. Dat is toch een fijn gevoel? Daarom kan een dierenverzekering handig zijn.

Wat kan ik doen?

Verzeker je huisdier en geef aan dat je geen vaste dierenarts hebt. Als je die wel hebt, overleg dan met je dierenarts of deze bereidt is aan te geven dat de klachten voorheen nog niet bestonden. Veel dierenartsen zullen dit natuurlijk niet doen, want alles staat in het systeem geregistreerd.

Vandaar dat je het beste kan aangeven bij je verzekering dat je geen vaste dierenarts hebt en stap eventueel over.Als je met de klachten nog niet bij de dierenarts bent geweest zit je vrij veilig. Wacht dan wel enkele maanden na het afsluiten en houd vol dat de klachten voorheen nog niet aanwezig waren. N.B: het opvolgen van mijn advies is uiteraard op eigen risico.